logo

Kasgroeit in gesprek met onze stagiaire Barri!

Nieuws: 23 februari 2021

Er zijn zo veel mogelijkheden in de glastuinbouw

Kasgroei in gesprek met onze stagiaire Barri

Stagiair Barri Vellekoop volgt de mbo4 opleiding Business en Management. Ik heb bewust gekozen voor een brede opleiding en om stage te lopen in de glastuinbouw.

Een brede opleiding
Barri Vellekoop zit in het tweede jaar van de mbo 4 opleiding Business en Management. “Het is een hele brede opleiding. Dat heb ik bewust gekozen, omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde worden. Met deze opleiding kun je nog vele kanten op. Zo kun je denken aan zaken als logistiek, communicatie, marketing en HR. Voor mijn gevoel neig ik nu meer naar HR en communicatie. Mijn moeder doet ook HR en ik merk dat ik dat toch ook wel erg interessant vind.”

Een tuinbouwfamilie
“Ik kom zelf uit een tuinbouw familie. Mijn opa en oma hebben een snijbloemenkwekerij en ik werk momenteel in de tomaten. Dus ik heb wel een goede een indruk van de sector. Al is het hier bij SV.CO toch weer heel anders dan in de tomaten. Hier heb je nog veel meer machines en techniek.”

De stageopdracht
Gedurende de stageperiode van 13 weken werkt Barri aan een concrete stageopdracht op het gebied van interne communicatie. “Vanuit SV.CO word ik begeleid door Lianne Bijl. Het bedrijf is groeiend en dat maakt dat er nieuwe uitdagingen zijn. Bijvoorbeeld, hoe wordt er intern in de organisatie gecommuniceerd? Van directie naar medewerkers en andersom, maar ook tussen de medewerkers? Is er voldoende informatie en weten ze elkaar te bereiken?”

Het onderzoek
Om de ervaringen en wensen van de medewerkers in kaart te brengen heeft Barri een onderzoek opgezet. “Ik ben begonnen met het opstellen van vragenlijsten. Deze heb ik via e-mail naar medewerkers in verschillende lagen van de organisatie gestuurd. Zo hoop ik een beter beeld te krijgen van de ervaringen en wensen. Ik ben nog in afwachting van de reacties, zodra ik die ontvangen heb geeft dit hopelijk een goed beeld van de huidige situatie. Daarmee kan ik een intern communicatieplan en advies maken.”

Corona
Stagelopen in coronatijd maakt het voor Barri wel een stuk uitdagender. Ze werkt veel vanuit huis en is af-en-toe even op het bedrijf. “Op deze manier krijg je toch wat minder mee van wat er speelt op het bedrijf, je wordt minder snel onderdeel van het team.” Barri blijft er nuchter onder: “het is vervelend, maar je moet er mee leren omgaan.” Aan het eind van haar stage maakt Barri een intern communicatieplan.

Glastuinbouw is een aanrader
Barri vindt het echt een aanrader voor studenten om stage te lopen in de glastuinbouw. “Het is echt groot en divers. Er liggen genoeg mogelijkheden of het nu marketing, teelt, logistiek of techniek is. Je kunt er zoveel leren!”

(Bron https://www.kasgroeit.nl/nieuws/ervaringsverhalen/er-zijn-zo-veel-mogelijkheden-in-de-glastuinbouw)