logo

Kweker van de maand bij OZ Planten

Nieuws: 03 december 2020

We zijn kweker van de maand december bij OZ Planten! 

Tekst van www.ozplanten.nl: 

Vers, vrolijk en veelzijdig, dat is waar SV.CO voor staat. Het vertrouwde merk biedt een breed assortiment van top kwaliteit, met voor ieder seizoen en elke feestdag een speciaal product. En in deze maand staan de locaties naast de vertrouwde kalanchoës vol met poinsettia’s. Een goede reden voor het OZ Planten team om eens een kijkje te nemen bij een van haar trouwe partners.

Al 55 jaar een begrip
Arie Strijbis en Sander Verbeek hebben hun kwekerijen in 2006 gefuseerd onder de naam Strijbisverbeek,. Sinds 2011 heet het SV.CO; zo werd de naam internationaal beter uit te spreken, aldus Martijn Vreugdenhil, commercieel directeur bij SV.CO. Mede door een overname van Boekestijn Potplanten in 2006, heeft SV.CO al 55 jaar ervaring in het telen van potchrysanten. Inmiddels is het, mede door de samenwerking met Kwekerij Vreugdenberg, uitgegroeid tot een bedrijf van 20 hectare verdeeld over 5 locaties in het Westland. Met een team van 70 vaste medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt aan het opkweken van zo’n 600.000 planten per week. Deze planten worden dagelijks over heel Europa verspreid, en dat maakt het iedere dag weer een sport om dit zo efficiënt mogelijk en naar gelang de klantwens in te vullen. Dat kenmerkt meteen de drive van de mensen achter de kwekerij. Voor iedere markt wordt continue gekeken wat de juiste kleuren en producten zijn, om zodoende altijd het aanbod goed af te kunnen stemmen op de vraag.

Collectie
SV.CO produceert het hele jaar door een brede en aantrekkelijke collectie potplanten. Ze vergelijken zichzelf met een warme bakker: iedere dag een vers, vrolijk en veelzijdig assortiment. Ambachtelijk geproduceerd, voor ieder seizoen of feestdag een speciaal product. De hoofdproducten zijn chrysanten en kalanchoës, daarin hebben ze veel verschillende cultivars en de potmaten variëren van 9 tot 23cm. Momenteel worden de kerststerren geoogst en staan de primula’s eraan te komen, die zijn vanaf december leverbaar. De andere seizoensproducten zijn, Lisi Lova (pot lisianthus) en celosia.

Missie
Naast kwaliteit en vernieuwing staat SV.CO bekend om haar duurzame initiatieven. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde luchtbehandelingskasten (LBK’s). In de gevels van de kassen hangen kasten met ‘luchtslurven’, de LBK’s. Hiermee wordt droge, geconditioneerde buitenlucht nauwkeurig in de teeltafdeling verdeelt waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid in elk hoekje van de kas precies het zelfde is. Dit zorgt ervoor dat er minder kwaliteitsproblemen zijn. Ze kunnen hierdoor langer de schermdoeken naar beneden laten en ze hoeven geen vocht weg te stoken! Het zal dan ook geen verassing heten, dat SV.CO al jarenlang de meest duurzame certificeringen heeft, waaronder MPS-GAP.