logo

Kweekpotten bij SV.CO voldoen aan laatste wensen van de keten 

Nieuws: 28 mei 2020

Kweekpotten bij SV.CO voldoen aan laatste wensen van de keten 

Cyclos-HTP-certificaat

Vanaf januari is er al veel over gesproken; hoe gaan we ervoor zorgen dat kweekpotten uit de verbrandingsovens blijven en gewoon gerecycled worden? Inmiddels oogst SV.CO de bloeiende planten in kweekpotten met een officieel cyclos-HTP-certificaat.

De kweekpotten van SV.CO worden al  40 jaar gemaakt van gerecycled materiaal, in dit materiaal zat  onder meer carbon. Het carbon zorgde ervoor dat de kweekpotten tijdens het afvalverwerkingsproces niet altijd werd onderscheiden van restafval en dat is zonde.

Inmiddels zijn onze kweekpotten 100% carbon vrij zodat alle afvalverwerkingsmachines de potten detecteren als plastic, waardoor het voor 100% gerecycled kan worden. Daarnaast worden de potten nog steeds gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De 9cm, 12cm en 23cm potten zijn getest bij het cyclos-HTP Institute for Recyclability and Product Responsibility. Dit instituut is dé certificeringsinstantie op het gebied van recycling. We zijn positief uit de test gekomen en hebben een officieel cyclos-HTP-certificaat ontvangen voor al onze 9, 12 en 23cm kweekpotten. Dit zorgt ervoor dat onze kweekpotten voldoen aan de laatste wensen van onze partners en het brengt ons weer een stuk dichter bij onze missie: Samen de wereld vrolijker en duurzamer maken.