logo

Samen de wereld vrolijker en duurzamer maken

Bekijk de SV.COllection

Waar SV.CO voor staat is beschreven in onze kernwaarden:

MiSSIE

Door kwaliteit en vernieuwing
de partner zijn, waarmee onze
klanten zich blijvend kunnen
onderscheiden.

Kernwaarde

 Visie

Samen de wereld vrolijker
en duurzamer maken.

Kernwaarde

 Doel

De top 3 kweker
van verrassende planten
voor elk seizoen.

Kernwaarde

SV.CO

SV.CO produceert het hele jaar door een aantrekkelijke collectie potplanten. We vergelijken ons met een warme bakker: iedere dag een vers, vrolijk en veelzijdig assortiment. Ambachtelijk geproduceerd, voor ieder seizoen of feestdag een speciaal product!

Wij kweken al sinds 1978 bloeiende kamerplanten. Deze kennis gebruiken wij iedere dag om een top product te leveren. Naast onze ruime ervaring, vinden wij innoveren erg leuk en belangrijk. Zowel op productniveau als digitalisering. Het plezier dat we hebben in vernieuwen, stralen we ook uit. We stoppen regelmatig nieuwe delicatessen in onze koektrommel.

Wij vermarkten onze producten onder twee consumentenmerken: 

We

Heart
Plant, people, world

Samen de wereld vrolijker en duurzamer maken

Wij gebruiken +/- 40% duurzaam materiaal door onze potgrond, waarvan vooral kokos- en compost bestanddelen.

Op de verwerkingsruimtes wekken wij d.m.v. zonnepanelen zo’n 197 MWh energie per jaar op. Hiermee voorzien we minimaal 54 (3 persoons) huishoudens jaarlijks van energie.

Ons kasoppervlak waar wij planten onder telen is in m² te vergelijken met ongeveer negentien voetbalvelden. Het water wat hier op valt recirculeren wij voor 100%. Hiermee besparen wij jaarlijks voor 5095 (3 persoons) huishoudens aan kraanwater.

Wij vervangen steeds meer plastic verpakkingen voor een meer duurzame optie. Wist je bijvoorbeeld dat wij een eigen SV-box ontwikkeld hebben van gerecycled karton?

Onze Potchrysanten staan in de top 10 van meest luchtzuiverende kamerplanten. Dit is wetenschappelijk onderzocht door de NASA. Naast luchtzuiverende werking, produceren ze ook extra zuurstof in de omgeving en maken ze mensen gelukkiger.

Wij laten ons stimuleren door zo goed mogelijk te scoren met de duurzaamheidscertificeringen van MPS. Hier worden we periodiek voor getest. Zo blijven wij ieder moment scherp om het maximale uit onszelf te halen en zo goed mogelijk te scoren op duurzaamheid. Samen gaan we voor een duurzame wereld, waar mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn.

Gecertificeerd MPS

Plant, people, world

MPS GRASP, MPS-A, MPS-Q, MPS-SQ, MPS-Gap (MPS-Florimark) & ETI.