logo

Everyday 
blooming 
flavours

Bekijk de SV.COllection

VIsie

Waar we van dromen

We willen de toonaangevende kweker zijn van duurzame bloeiende potplanten, gedreven door innovatie en samenwerking.

Missie

Hoe we het doen

Het marktgericht kweken van bloeiende potplanten, waarbij we onze unieke identiteit inzetten om waarde toe te voegen voor zowel onze partners als consumenten.

Meer over onze visie

We willen toonaangevend zijn in alle aspecten van ons bedrijf, zoals organisatie, teelt, commercie, marketing en alle andere facetten. We streven ernaar een rolmodel te zijn binnen onze sector.

Voor ons betekent duurzaam dat we lang houdbare planten kweken en voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij op het gebied van klimaateisen.

Voor ons betekent innovatie de drive om voortdurend nieuwe en verbeterde methoden, processen en technologieën te ontwikkelen en te implementeren in onze activiteiten. We streven ernaar de productie van bloeiende potplanten te verbeteren, milieuvriendelijke methoden te bevorderen en nieuwe planten en concepten te introduceren die de markt kunnen verrassen en voldoen aan veranderende consumentenvoorkeuren.

Samenwerking staat bij ons voor de bereidheid om partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven, maar ook onderlinge samenwerking, een sterk "wij-gevoel". We staan open voor het delen van kennis, middelen en expertise om gezamenlijk duurzaamheid en innovatie te bevorderen. Samenwerking omvat ook het aangaan van relaties met leveranciers, retailers en het intensief contact hebben met directe klanten.

Meer over onze missie

Voor ons betekent marktgericht dat we ons richten op het kweken van bloeiende potplanten op basis van de wensen en behoeften van onze klanten, waarbij we kleur- en productverhoudingen aanpassen en verpakkingen op maat maken voor verschillende marktsegmenten.

Met unieke identiteit verwijzen we naar de kenmerkende eigenschappen en kwaliteiten die ons onderscheiden van anderen in de branche. Dit heeft betrekking op onze specifieke productieprocessen, innovatieve benaderingen, creatieve verpakkingen, klantgerichte benadering en andere elementen die ons merk/bedrijf herkenbaar maken.
 
Het begrip waarde benadrukt ons streven om niet alleen kwalitatieve potplanten te bieden, maar ook om waardevolle voordelen te creëren voor onze klanten, bijvoorbeeld door productieprocessen die zo optimaal mogelijk zijn. Waarde betekent ook de vrolijkheid die onze uitstraling en onze producten geven.
 
Met partners doelen we op de relaties die we hebben met verschillende belanghebbenden, waaronder klanten, leveranciers en andere bedrijven in de keten. We benadrukken de samenwerking en ons gezamenlijke streven naar succes.

Waar SV.CO voor staat is beschreven in onze kernwaarden:

ELKE DAG VERS

Kernwaarde

BLOEIEND LEKKER

Kernwaarde

VROLIJK GEZOND

Kernwaarde

SV.CO

SV.CO staat bekend om een dagelijks vers, vrolijk en veelzijdig assortiment bloeiende potplanten. Al jaren omarmen we daarom de vergelijking met een warme bakker; ambachtelijk geproduceerd, voor ieder seizoen of feestdag een speciaal product. Al onze SV.COmmunicatie; van wagenpark tot koffiebeker en van koektrommel tot hoes draagt dat uit. SV.CO heeft bewezen dat uitmuntende kwaliteit èn eigentijdse ‘lekkere’ verpakkingen veel consumenten aanspreekt.

Vanaf 2021 vergelijken we ons met meer dan een bakker. SV.CO verbindt zich nog meer met retailers. Wij zijn cateraars geworden van ambachtelijk maatwerk met extra aandacht voor professionele presentatie. ‘Lekker’ is het sleutelwoord waar het naast de vrolijke bloeiende planten en verpakkingen ook gaat om gezond (verantwoord) en service.

Ons doel is om vers bloeiende planten te creëren welke zorgen voor een gezonde energie. Vers, kleurrijk en gezond, dat is wat ons product en herkenbare verpakking de lekkerste maakt. Daar zit de essentie. Onze planten maken het dagelijks leven vrolijk en gezond. Met gezond bedoelen wij een wereld waar mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn.

 

Wij vermarkten onze producten onder twee consumentenmerken:

We

Heart
Plant, people, world

SV.CO is good for people and planet

Wij gebruiken +/- 40% duurzaam materiaal door onze potgrond, waarvan vooral kokos- en compost bestanddelen.

Op de verwerkingsruimtes wekken wij d.m.v. zonnepanelen zo’n 197 MWh energie per jaar op. Hiermee voorzien we minimaal 54 (3 persoons) huishoudens jaarlijks van energie.

Ons kasoppervlak waar wij planten onder telen is in m² te vergelijken met ongeveer negentien voetbalvelden. Het water wat hier op valt recirculeren wij voor 100%. Hiermee besparen wij jaarlijks voor 5095 (3 persoons) huishoudens aan kraanwater.

Wij vervangen steeds meer plastic verpakkingen voor een meer duurzame optie. Wist je bijvoorbeeld dat wij een eigen SV-box ontwikkeld hebben van gerecycled karton?

Onze Potchrysanten staan in de top 10 van meest luchtzuiverende kamerplanten. Dit is wetenschappelijk onderzocht door de NASA. Naast luchtzuiverende werking, produceren ze ook extra zuurstof in de omgeving en maken ze mensen gelukkiger.

Wij laten ons stimuleren door zo goed mogelijk te scoren met de duurzaamheidscertificeringen van MPS. Hier worden we periodiek voor getest. Zo blijven wij ieder moment scherp om het maximale uit onszelf te halen en zo goed mogelijk te scoren op duurzaamheid. Samen gaan we voor een duurzame wereld, waar mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn.

Gecertificeerd MPS

Plant, people, world

MPS GRASP,  MPS-Q, MPS-SQ, MPS-Gap & ETI.