logo

Vandaag is het ‘Poinsettia Day’, oftewel Kerststerdag. 

Nieuws: 12 december 2018

SV.CO deelt kerstgevoel tijdens Poinsettia Day

Vandaag is het ‘Poinsettia Day’, oftewel Kerststerdag. 

In het kader van deze dag heeft SV.CO kerststerren uitgedeeld bij Zonnehuisgroep Vlaardingen. De potplanten kwekerij hoopt op deze manier het kerstgevoel over te brengen bij de ouderen van het Vlaardingse verzorgingstehuis.

Vanochtend was het dagelijkse kopje koffie anders dan normaal voor de 60 bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Ze werden blij verrast door twee verkopers van SV.CO die voor iedereen een mooie Kerstster hadden meegenomen. ‘’Mooi om te zien hoe zo’n klein gebaar voor zoveel gelukkige gezichten kan zorgen’’, aldus Mike Broch van SV.CO. De verzorgers waren ook blij met de actie, dagbestedingscoach Samantha Webers licht toe: “De doelgroep ouderen is erg kwetsbaar rond de feestdagen, dit soort momenten doet hen veel goed.’’ 

Poinsettia Day wordt steeds bekender in Nederland, in Amerika wordt het al jaren gevierd door vrienden, familie, collega’s en buren die elkaar op deze dag een Kerstster geven. De stervormige plant staat symbool voor liefde en geluk, dit is precies wat SV.CO probeert over te brengen met het geschenk.

 

Links op de foto Samantha Webers van Zonnehuisgroep Vlaardingen en rechts Anouk Zwinkels van SV.CO