logo

SV.CO klaar voor 2020

Nieuws: 25 november 2019

SV.CO klaar voor 2020

Nieuwe regelgeving en wensen uit de keten zorgt voor veel vragen over de kleur van kweekpotten en het plantenpaspoort. SV.CO heeft een antwoord op deze vragen en neemt bij haar klanten de zorgen weg.

Kweekpotten
Kweekpotten worden al jaren gemaakt van ‘post-consumer waste’ oftewel: afval van consumenten. Deze potten komen na gebruik door de consument weer bij het aval terecht, dit wordt gerecycled tot nieuwe kweekpot en zo is de cirkel rond. In Engeland worden zwarte kweekpotten niet herkend door het afvalverwerking systeem, waardoor de potten worden verbrand in plaats van gerecycled. Daarom worden alle producten uit de SV.COllection vanaf heden gekweekt in grijze kweekpotten, deze zijn 100% carbon black vrij en eveneens 100% recyclebaar. 

Plantenpaspoort
Bedrijven moeten het plantenpaspoort als fysiek document per 14 december 2019 aanbrengen per handelseenheid. Dat betekent dat één zending van gelijke plantenpaspoortplichtige materialen die naar dezelfde afnemer gaat (bijvoorbeeld een doos, bundel, rek, kar of vrachtwagen) voorzien moet zijn van (tenminste) 1 plantenpaspoort, zo is het wettelijk vastgesteld. Wij merken dat onze klanten het zekere voor het onzekere willen nemen, en bij elke plant een plantenpaspoort willen zien. Om dit zo goedkoop en duidelijk mogelijk te realiseren brengen wij op iedere kweekpot, door middel van een printer, een plantenpaspoort aan. Daarnaast zullen onze trendy hoezen ook voorzien zijn van een correct plantenpaspoort. 

Met deze veranderingen is SV.CO klaar voor 2020 en dragen we bij aan de verduurzaming van onze sector. Wij zijn trots om deel uit te maken van de sierteeltsector, de sector die op nummer drie staat van de Nederlandse top 10 exportproducten en die constant bezig is met het verduurzamen van alle processen. Samen de wereld vrolijker en duurzamer maken, dat is onze visie.